Oppdage Mentawai Surf - Tips og destinasjoner

Oppdag Mentawai Surf: Tips og destinasjoner

Oppdage Mentawai Surf – Mentawai-øyene, som ligger i Det indiske hav, er et ekte surferparadis. Med sin fantastiske naturlige skjønnhet og konsekvente bølger i verdensklasse, har de blitt en magnet for surfere fra hele verden. Hvis du planlegger en surfetur til denne avsidesliggende indonesiske øygruppen, har du en uforglemmelig opplevelse. I denne guiden vil vi gi deg viktige tips og introdusere deg til noen av de beste Mentawai surfedestinasjonene for å hjelpe deg å få mest mulig ut av eventyret ditt.

Et naturlig vidunder

Mentawai-øyene er en kjede av rundt sytti øyer og holmer. De er kjent for sine frodige regnskoger, hvite sandstrender og krystallklart vann. Mens skjønnheten på øyene utvilsomt er fengslende, er det den konsekvente surfingen som trekker surfere fra alle verdenshjørner. Mentawai-surfesesongen går vanligvis fra april til oktober når den sørvestlige bølgen leverer episke bølger for å oppdage Mentawai Surf

Surfesesongene

 • Tørrsesong (april til oktober): Dette er høysesong for surfing i Mentawai. I løpet av disse månedene kan du forvente jevne dønninger, fralandsvind og perfekte bølger ved de fleste pauser.
 • Våtsesong (november til mars): Selv om den fortsatt er surfbar, ser denne sesongen mindre jevne dønninger og mer nedbør. Men færre surfere besøker i løpet av denne tiden, noe som gir en roligere opplevelse.

Planlegger din Mentawai Surf Trip

Bestill din reise

Et av de første trinnene i planleggingen av ditt Mentawai-surfeeventyr er å bestille reisen din. Her er noen tips du bør huske på:

 • Velg en anerkjent operatør: Undersøk surfecharter eller feriesteder med utmerkede anmeldelser og erfarne guider.
 • Reserver på forhånd: Mentawai-øyene er et populært reisemål, så sikre deg plass i god tid, spesielt i høysesongen.
 • Vurder all-inclusive-pakker: Mange operatører tilbyr pakker som inkluderer overnatting, måltider og båttransport. Disse kan forenkle reiseplanleggingen din.

Pakking Essentials

Å pakke riktig er avgjørende for å sikre at du får en hyggelig og problemfri surfetur. Her er en sjekkliste over det viktigste:

 • Surfeutstyr: Ikke glem surfebrett, bånd, voks og finnenøkkel. Det er også lurt å ta med et backupbrett.
 • klær: Lette, pustende klær, badetøy og utslettbeskyttelse.
 • Beskyttelse mot solen: Solkrem, solbriller og en bredbremmet hatt for å skjerme deg mot den tropiske solen.
 • Helse og førstehjelp: Eventuelle nødvendige medisiner, grunnleggende førstehjelpsutstyr og insektmiddel.
 • Reisedokumenter: Pass, visum (hvis nødvendig) og kopier av viktige dokumenter.

Surfeetikett

Å respektere lokal surfeetikett er avgjørende for å sikre en harmonisk opplevelse i lineupen. Her er noen generelle regler å følge:

 • Vent på din tur: Respekter oppstillingen og ta din tur i stedet for å padle foran i køen.
 • Ikke slipp inn: Vent på din tur og unngå å "slippe inn" på andres bølge.
 • Vær oppmerksom på lokalbefolkningen: Vis respekt for lokale surfere, siden de ofte har prioritet i hjemmepausene.

Topp Mentawai surfedestinasjoner

La oss nå dykke ned i noen av de beste surfestedene Mentawai-øyene har å tilby:

1. Tua Pejat

Vi er lokalisert i Tua Pejat på Mentawai-øyene, Indonesia, og dette er en av de mest uberørte vakre og eksklusive
områder i hele verden. Bygget på en øy hvor vi har en 2,500 m2 stor beliggenhet ved stranden med surfing i verdensklasse rett utenfor dørstokken vår, den utrolige overfloden og variasjonen av bølger, uten sidestykke noe annet sted på denne jorden, er dette den absolutte surfe Mekka.

Les mer: Tua Pejat – Surf Camp Resort Mentawai

2. Teleskoper

Teleskoper er kjent for sine lange venstrehendte som skreller nedover revet. Den passer for middels til avanserte surfere og tilbyr turer på opptil 300 meter.

3. Makaronier

Makaroni kalles ofte en av de morsomste venstresidene på planeten. Med en rekke seksjoner passer den surfere på alle nivåer.

4. HT-er (hule trær)

HT's er en tung, tønnende venstrehendt kjent for sitt grunne rev. Den er ideell for erfarne surfere på jakt etter utfordrende bølger.

5. Rifler

Rifles er en av Mentawais kronjuveler, og leverer lange, perfekte venstre. Det er en jevn pause, og tilbyr turer over 300 meter på dagen.

6. Bankhvelv

Bank Vaults er en kraftig og konsekvent høyrehendt, egnet for avanserte surfere. Det gir lange turer og tønneseksjoner.

Dette er bare noen av de mange utrolige surfestedene du vil møte på Mentawai-øyene. Hver pause byr på en unik opplevelse, og det er verdt å utforske så mange du kan i løpet av turen.

konklusjonen

Mentawai-øyene er fortsatt en av verdens fremste surfedestinasjoner, og med god grunn. Uberørte strender, frodige regnskoger og, selvfølgelig, episke bølger

Les mer:  Mentawai-øyene