10 vanlige feil - Å padle feil i surfing

10 vanlige feil: Å padle feil i surfing

Padler feil – Padling er grunnlaget for vellykket surfing. Det er det som får deg ut til lineupen og ut på bølgene. Men å padle feil er et vanlig problem som rammer mange surfere, både nybegynnere og erfarne ryttere. I denne omfattende veiledningen vil vi utforske de typiske feilene som gjøres når du padler, og enda viktigere, hvordan du retter dem. Ved å forbedre padleteknikken din kan du forbedre din generelle surfeopplevelse, fange flere bølger og spare energi.

1. Dårlig kroppsstilling

En av de vanligste feilene ved padling er å ha en dårlig kroppsstilling. Noen surfere bøyer seg for mye i ryggen, noe som kan føre til drag og mindre effektiv padling. Den ideelle posisjonen innebærer å ligge flatt på brettet med en lett bue i korsryggen, noe som gir en jevnere glid gjennom vannet.

2. Feil håndplassering

Håndplassering er et annet kritisk aspekt ved effektiv padling. Mange surfere plasserer hendene for langt frem på brettet, noe som forårsaker unødvendig motstand. Sørg for at hendene er plassert ved eller litt bak skuldrene for optimal balanse og kraft.

3. Flutter Kick

Noen surfere bruker et flagrende spark mens de padler, og etterligner en svømmebevegelse. Dette sparket er ineffektivt og slitsomt. Bruk i stedet et forsiktig, konsekvent benspark eller "froskespark" for å hjelpe til med padling. Størstedelen av padlekraften din bør komme fra armene og overkroppen.

4. Padling Bredt

Å padle for bredt, med hendene langt fra hverandre, skaper et uberegnelig og mindre effektivt slag. Det er bedre å holde hendene relativt tett sammen når du padler, noe som gir et mer fokusert og strømlinjeformet trekk.

5. Overpadling

Overpadling er en vanlig feil, spesielt når surfere blir engstelige eller begeistret. Det fører til tretthet og tidlig utbrenthet. Fokuser på effektive og målte slag, match padleintensiteten din til bølgens hastighet og posisjonen din i lineupen.

6. Forsømmelse av kjernen din

En sterk kjerne er avgjørende for padlekraft. Å neglisjere kjerneøvelser i surfe-treningsrutinen din kan føre til ineffektiv padling. Å engasjere kjernemuskulaturen under hvert slag kan forbedre padleteknikken betraktelig.

7. Ineffektiv pust

Ineffektiv pust under padling kan føre til tretthet. Husk å puste dypt og rytmisk mens du padler. Pust ut når du drar og pust inn når du gjenoppretter armene for neste slag.

8. Ingen fokus på timing

Riktig timing er avgjørende. Å padle til feil tid kan føre til at bølgene ikke blir liggende eller blir fanget i nedslagssonen. Lær å lese bølgen og padle i riktig øyeblikk for å fange den.

9. Mangel på praksis

Padling er en ferdighet som forbedres med trening. Mange surfere undervurderer viktigheten av vanlige padleøvelser på land. Disse øvelsene hjelper til med å bygge muskelminne, styrke og utholdenhet, og forbedrer den generelle padleprestasjonen din.

10. Stiv nakke og skuldre

Stiv nakke og skuldre under og etter padling er tegn på spenning. Slapp av disse musklene ved å holde nakken løs og skuldrene nede under padlebevegelsen.

konklusjonen

Padling er et grunnleggende aspekt ved surfing, og feilpadling kan ha stor innvirkning på opplevelsen din i vannet. Ved å ta tak i disse vanlige feilene og forbedre padleteknikken din, sparer du ikke bare energi, men øker også bølgeantallet. Omfavn disse korreksjonene og tren regelmessig for å bli en mer effektiv og selvsikker surfer. Bedre padling fører til bedre surfing, og det betyr mer moro i vannet.